Friday, January 29, 2010

Burcu's Globe


Geçen hafta anneme bir globe istediğimi belirttim. Küçükken mükemmel bir tane vardı. Durumundan bir haberim yok, ya annem vermiştir birilerine ya da ben gereken değeri ve önemi vermediğim için evden kaçmıştır. Annemden şüpheleniyorum çünkü belirli bir süre geçen her şeyi verir. Mükemmel derken gerçekten mükemmeldi. Işık özelliği vardı, sınırlar ayrı bir ışıkla belirliydi ve ülkelere göre renkli ışık veriyordu. Ahhh... gitti güzelim dünyam.

Anneme söylememin nedeni çok yoğun çalışıyorum vaktim yok=) annem sanki çok az çalışıyormuş gibi. Gerçek şu ki annem bir şeyi alacaksa en güzelini alır. Paraya bakmaz ve gerçekten güzel ise alır. Ben yok çok pahalı yok onun busu var değmez, indirime girsin önce falan filan derken sonunda hiç bir şey alamam. Babama benzemişim galiba. Zaten üstüme giydiğim bir çok kıyafet anneme almıştır. Ankara’dan bana postalıyor. “Anne, böyle şöyle bir şey istiyorum. Bulabilir misin?” Mutlaka bulur üstüne bir şeyler ekleyerek.
İş masama koymak için bir globe almam şart, hayallerimi unutmamak için. Her gün o masama oturduğumda dünyada görmemiş olduğum tonlarca yer olduğunu her gün hatırlamak için.

2 comments: