Friday, March 5, 2010

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Sevgili Bilkent Mezunlari,

Su ana kadar her alanda bize sesimizi duyurma sansi vermis, demokratik ortamiyla diger universitelere ornek olmus universitemizde bu karara karsi cikacak seslerin de kendilerini duyurabilecekleri bir platform olusturulacagi ve orda dile getirilen kaygilarin da dikkate alinacagi umudunu tasimaktayim.

Sayin Dogramaci gibi buyuk bir egitimciyi ve vizyoneri kaybetmis olmaktan eminim tum Bilkent Ailesi cok uzgun. Kendi adima, ulkesine etkin egitim kurumlari kazandirmis, insanliga ozveriyle hizmet etmis bir insani yitirmis olmak en azindan benim icin uzucu... Ancak, sahsi kanaatim, bu uzuntu onun en buyuk yapitlarindan birine kendisinin verdigi ismi degistirmekle tedavi edilmeye calisilmamali. BILKENT isminin arkasinda bir ilerici bakis, bir bilgi sehri olusturma fikri var... Kurulusundan beri bu isimle beraber koyulan bilgi kenti olma hedefine dogru yurumus, bu isimden guc almis ve en onemlisi bu isimle taninmis universitemizin adinin degistirilmesi, guclukle olusturulmus bir markanin bir anda cöpe atilmasiyla maalesef esdeger.

Kaldi ki, resmi ismine bu eklenti yapilmasa bile tum Bilkentlilerin nezdinde bu okul zaten Sayin Dogramacinin eseri. Bugun bu tartismalari yapiyor olmamiz bile, vakt-i zamaninda bu universiteye BILKENT adini veren Hoca Bey'in pek cogumuzdan daha uzak gorüslü oldugunun acik kaniti...

Sevgiyle,

Pınar


ilgili linki buradan bulabilirsiniz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13955812.asp?mnID=13955812

No comments:

Post a Comment