Wednesday, March 31, 2010

Çengelköy'de Bir Masal



Pazar günü hayatımın en güzel günlerinden birini geçirdim. En kötü günüm böyle olsun dedim. Evdeki bulunan peynir zeytinler kapıp yollara düştük annem ve sevgili kardeşim ile birlikte. Çengelköy’de piknik keyfi. Eksiklerimizi de yolda tamamlayarak dünyanın en güzel çay bahçesinde piknik keyfini gerçekleştirdik. Bizim için çok büyük bir zevkti. Küçükken düzenli olarak pazarları gittiğimiz piknik aktivitelerini hatırlattı. Annem ankara’dan atlasa da gelse tekrar yapsak.

Bir zamanlar Süper Baba dizisi vardı, Çengelköy’de çekilirdi. Hayatımda izlediğim en güzel diziydi. Başka bir dizi izlemedim ama eminim daha güzeli gelmemiştir.

Küçük bir bilgilendirme;
Çengelköy İstanbul'un Üsküdar ilçesi sınırları içinde Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Vaniköy ile Beylerbeyi arasında bulunan ve Genelde İstanbul'un yüksek gelirlilerin oturduğu en lüks ve pahalı semtlerinden biridir. 1960'lara kadar çoğunlukla Rumların oturduğu bir Boğaziçi köyüydü. Bugün de geleneksel Boğaziçi yaşantısının izleri görülmektedir. Boğaz'ın incisi de diyebiliriz.

No comments:

Post a Comment