Wednesday, September 29, 2010

CARRI-ERA

Kariyer planlaması ne kadar önemlidir? Nasıl yapılır? Doğru adımları atmak önemlidir ama şans faktörü de var mıdır? Network oluşturmak yeter midir? Bla bla blaa... tonlarca aklımda soru işaretleri mevcut. Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak için kitap alıp okumam yeterli mi? Hangi tür kitap almam gerekiyor. Biyografi tarzında kitaplar okumayı severim, başarılı bir adamın kariyer hikayesini ve öğütlerini okusam olmaz mı? kimi okumam lazım?

Biraz önce bir arkadaşım bugün itibariyle istifasını verdi ve bir haftalık güzel bir tatilden sonra yeni işine başlayacak. Doğru zamanda doğru adımlar atmasını bildi. Kendi fırsatını kendisi yarattı. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diliyorum burada sevgili balkabağıma.

Kardeşim daha yeni bu hafta üçüncü işine girmiş bulunuyor. Zaten yerinde çok durabilen bir insan değildir ama hedeflerini de baştan belirler. Allah bir çene vermiş en sevgili kardeşime gerisini... Mülakatlarda eminim iş veren yeter alınsın artık diyordur. İkinci senesi ve üçüncü işi ama hedefleri doğrultusunda hareket ediyor. Ona da buradan çok başarılar dilemek istiyorum. Ben ona inanıyorum.

Diğer çok çalışkan sevgili arkadaşım uluslar arası platformlarda kendisini kanıtlamış bulunmakta ve şuanda eminim sevgili eşiyle birlikte bir kaç ay sonra hayatlarına yön verecek adımlar atmak için evde bilgisayarını açıyordur.

Ben.... pufffffff

I don't believe that the public knows what it wants; this is the conclusion that I have drawn from my career.” Charlie Chaplin

1 comment:

  1. Cara mia,
    Perdonami per non aver detto piu presto che, quanto mi è piaciuto il tuo eccezionale blog.
    Mi piace molto sentire la tua "voce".
    è una consollazione di leggere il tuo blog al giorno d'oggi, perche adesso non posso vederti, quanto voglio.
    Vorrei che tu scrivi di più sul film che hai visto. Scrivi le cose ti è piaciuto e perché ti è piaciuto vederlo. Dettagli per favore =)
    Quanto vorrei andare a vedere un film con te! Ma in Odeon, hahaha =)
    Quindi, fondamentalmente mi manchi. Great blog. Scrivi di più.
    Tanti Baci

    Gizem

    ReplyDelete