Wednesday, July 7, 2010

"If the facts don't fit the theory, change the facts." Albert Einstein

Hayatta bazen çok radikal kararlar vermemiz gerekiyor ama bunu kaçımız yapabiliyoruz merak ediyorum. Radikal kararlar hayatın her bir parçası için verilebilir; iş değişikliği, sevgili yenileme, sevebileceğini düşündüğün bir şehir hatta ülkeye taşınma, saç kesimi, yeniden bir okul... Aklıma gelmeyen tonlarca şey olabilir, beyin fırtınası yapın bakalım neler çıkabilecek. .
İş hayatı mesela ‘istifayı bastım’ diyebilmeli insan. Bu Türkiye koşullarında ne kadar mantıklı olur bilemiyorum ama planı olmalı. Kendini keşfetmeli, zorlamalı, yenilikler yapmalı. Sabah bir gün kalktığında yeni yüzler görmeli, yeni iş arkadaşlara gülümsemeli. Etrafa bakıp yeni umutlar oluşmalı.

Sana yenilikler getirmeyen, seni ilerletmeyen bir sevgiliye de dur demek gerekir, yalnız kalmaktan korkmadan. Monotonluk insanı depresyona sokan en büyük unsurdur. Hayata devam etmeli, bir yerden tutunmalı ve sana bir şeyler katabileceğini düşündüğün birine fırsat tanımalı insan.

Eve geldiği zaman ‘home sweet home’ demeli kısa bir süreliğine de evden uzaklaşmış olsa. Evini sevmeli. İlk gördüğü an işte burası benim evim demeli. Mutluluğu orada bulabilmeli...

No comments:

Post a Comment